Dny Hod Min
Dny Hod Min
9. 9. 2024

12th European deaf bowling championships

7. - 17. srpen 2024 Brusel BEL
story

Ve dnech 7. - 17.8.2024 proběhlo v Bruselu mistroství Evropy neslyšících v bowlingu. Tento šampionát se stal nejúspěšnější ME v české historii, kdy naše reprezentantky pod vedením Adama Vondráčka přivezly 3 bronzové medaile což se ještě nikdy nepodařilo.

Trojice ve složení Pavla Černá, Pavlína Maléřová a Kateřina Klofáčová získala bronz, když v semifinále prohrála o málo se silným německým týmem. Další pokračování s kapkou nervového konce přišlo v královské disciplíně v soutěži pětičlenných týmů. Naše hráčky Pavla Černá, Pavlína Maléřová, Kateřina Klofáčová, Martina Pastrnková a Linda Mimrová hrály výborně a celkem v klidu si hlídali postup do semifinále, kde se proti našim hráčkám vytáhl profesionální tým z Ukrajiny a zahrál nejlepší hru dne a tím naše hráčky nechal „jen“ s bronzem.

To že naše hráčky hrály dobře celé mistrovství se projevilo i v ALL Events, kdy Pavla Černá obsadila skvělé 5.místo, Pavlína Maléřová 16. a Kateřina Klofáčová 20. místo a všechny postoupily do Masters. Zde v semifinále naše Pavlína Maléřová prohrává s polkou a získává svoji první historickou medaili z MASTERS.

Našim reprezentantkám velice gratulujeme a přejeme spoustu úspěchů do dalších šampionátů.

Fotogalerie