Dny Hod Min
Dny Hod Min
5. 2. 2024

22. ⁠MČR Finále futsalu neslyšících

3. únor 2024 Praha Radotín ČR
story

22.⁠ ⁠Mistroství ČR Finále futsalu neslyšících se konal 3.února 2024 v Praze Radotíně. Hrálo se 2x20 minut hrubého času. První utkání se odehrál SKN Hradec Králové proti favoritovi Brnu. Začatek utkání během 4 minut překvapivě Hradec hráli útočně. První gol se postaral tým Brno Lištvan David. Brno hrálo herně a Hradec spíše bojovnosti. Konec utkání zvítězil Brno 1:4. Branky: Luňák - Lištvan, Matyáš a 2x Piš Marek.

Druhé utkání se utkal SKN Valašské Meziříčí proti klíčovém týmu SSK Vítkovice. Vítkovice museli obejít vykartovaného hráče Andrease Hubáčka. Zahájení utkání do jedné minuty golově postaral Gajdošík Tomáš. Během zbytek poločasu Vítkovice aktivně snažila zvýšil branku a neúspěšně, mezitím Valmez se celé první poločasu snažila snížít vedení Vítkovic. První poločas 0:1 pro Vítkovice.

Druhého poločasu dvacáté čtvrté minuty Valmezu vyrovnal utkání 1:1. Vítkovice okamžitostí nezaváhali a skorovali hned další 2 branky. Do konce utkání 3 minuty Valmez se snažil power-play (přesilovku) pokusit se vyrovnat utkání. To se jin nepodařilo. Konec utkání zvítězil Vítkovice. Další zápas o 3.místo se utkali SKN Hradec Králové proti SKN Valašské Meziříčí a o Finále favorizované souboje se utkali SKN Brno proti SSK Vítkovice.

O 3 místo utkání byl velmi atmosférický zápas. V poločase SKN Valašské Meziříčí vedli brankové 0:2. V druhém poločase po dvacátešesté minutě Hradec snížil branku, ale hned opět Valašské skorovali. Poslední 10 minut konce minuty Hradec hrál Power - play. S tímto do jedné minuty a třicet vteřin otočily zápas ve stavu 4:3. Valašské dost času prohrávající stavu výsledkem a hráli power - play ale neúspěšně. Hradec se držel pevnou obranu. Do konce zápasu přidali další dva branky a výsledek byl pro vítěze zápas SKN Hradec Králové - střelecky se prosadil hattrick za minutu a 40 vteřit Novotný Milan.

Finálový souboj se očekával, bude spíše vyrovnaný zápas rivalitů. Bohužel ale z Vítkovic chyběl na hlavní golman. Brňaci byli připravený na zápas. Prvni poločasu hráli více aktivně i spíše více pohybu výsledek poločasu vedlo Brno 2:0. Druhý poločas nastoupil více agresivně. Bohužel Vítkovice power play se nepodařil. hned dvakrát chybovali a dostali zbytečné goly, konec utkání vyhrál Brno výsledkem 6:1. Vítězem MČR se stali SKN Brno. Na druhé místě SKN Vítkovice na třetí místě se probojoval SKN Hradec Králové a na čtvrté místě SKN Valašské Meziříčí.

Nejlepší brankář: Kolář Karel - SKN Valašské Meziříčí

Nejlepší střelec: Piš Marek - SKN Brno (11 branek)

Nejlepší hráč: Lištvan David - SKN Brno

Závěru, poděkování ze dvou rozhodčí za pískání všech zápasu. Ke všem nedošlo vůbec žádné vážné zranění. Poděkování za účast plném hojném počtu fanoušku. Poděkování za vzorné a poctivost pořadatelů, bez žádné námitky. Poděkování za celý výbor I.PSKN PRAHA za převzetí místo činu MČR Futsal neslyšící. Vřele děkujeme za finanční podporu NSA.

Kompletní výsledky zde