Dny Hod Min
Dny Hod Min
11. 3. 2024

Mezinárodní badmintonový turnaj pro neslyšící

9. březen 2024 Vídeň AT
story

V sobotu 9. března 2024 proběhl ve Vídni mezinárodní badmintonový turnaj pro neslyšící (v různých věkových kategoriích). Tohoto turnaje se zúčastnilo celkem 61 dospělých a dětí, včetně 10 neslyšících hráčů a hráček z různých koutů České republiky. A my Češi, jsme byli hodně úspěšní!

Dvouhru dětí ve věkové kategorii U17 vyhrála s přehledem Vanessa Pražáková (BSKN České Budějovice), která zlatou medaili získala i ve čtyřhře se svým rakouským spoluhráčem Kenanem Ramovicem.
Ve čtyřhře mužů skončili na 5. místě z 9 párů Filip Skýpala a Radek Stoszek (TJ Slovan neslyšících Zlín), a na prvním místě byli Dennis Pražák a Patrik Varga (BSKN České Budějovice). Ve dvouhře byl na 5. místě Radek Stoszek a finále dvouhry mužů bylo ryze české – postavili se proti sobě Dennis Pražák a Filip Skýpala. Úspěšnější byl Dennis, který tak získal zlatou medaili a Filip Skýpala tak stříbrnou.
Ve čtyřhře žen jsme měli 3 české páry. Ve čtvrtfinále vypadly Jana Hamerníková a Nela Šudřichová (TJ Slovan neslyšících Zlín), které pak hrály o umístění a skončily na 6. místě. Do finále se dostaly Jana Havlová (SKN Hradec Králové), Natálie Krmášková (bez klubové příslušnosti), které ve třech dlouhých setech porazily Julii Hejnovou a Vanessu Pražákovou (BSKN České Budějovice).
Dvouhra žen byla nejúspěšnější pro českou výpravu. Na 5. místě Julia Hejnová, na 3. místě Natálie Krmášková, na 2. místě po velkém boji Jana Havlová a 1. Vanessa Pražáková.

Fotogalerie