Dny Hod Min
Dny Hod Min
26. 11. 2023

2. ročník Vídeňského mezinárodního turnaje ve volejbale smíšených týmů neslyšících

25. listopad 2023 Vídeň AT
story

V pátek 24. listopadu ve večerních hodinách odjeli hráči z SK Olympia Praha SPS do Vídně, aby se zúčastnili 2. ročníku vídeňského mezinárodního turnaje ve volejbale smíšených týmů neslyšících. První ročník turnaje tým v podobném složení vyhrát, jeli tedy do Vídně obhájit prvenství. Následující den byl turnaj zahájen v 9:00. Přihlásilo se 7 týmů, které byly rozděleny do dvou skupin – skupina A: TJ SN Zlín, ŠK Neko Bratislava B, SK Olympia Praha SPS a GSK NÖ Wien; skupina B: SSC Budapest, Patriot a ŠK Neko Bratislava A. Hrálo se systémem 3 ženy a 3 muži na kurtu na 2 vítězné sety do 15 bodů. Do čtvrtfinále postoupily první dva vítězné týmy ze skupin – SK Olympia Praha SPS, GSK NÖ Wien, Šk Neko Bratislava B a Patriot. SK Olympia Praha SPS postoupila z 1. místa skupiny A rovnou do semifinále, když porazila nejdříve tým ŠK Neko Bratislava B 15:10 a 15:7, dále tým TJ SN Zlín 15:7 a 15:5 a tým GSK NÖ Wien 15:2 a 15:7. O finále tým SK Olympia Praha SPS bojoval opět s týmem GSK NÖ Wien a vyhrál 15:8 a 15:6. Ve finále se spolu střetli hráči z SK Olympia Praha SPS a hráči z týmu Patriot (Ukrajina), kdy naši hráči slavili vítězství, když vyhráli nad týmem Patriot 21:13 a 21:15 (finále se hrálo do 21 bodů).

Hráči z týmu z SK Olympia SPS se v herním složení střídali, aby si všichni zahráli. Nebyl tedy nikdo, kdo by nezasáhl do vítězného tažení týmu. Den si všichni moc užili, příjemně si zahráli a radovali se z vítězství. Dobrý pocit umocnila společná večeře s organizujícím týmem GSK NÖ Wien.

Účastníci: Žídek Jan st., Žídek Jan ml., Bambas Šimon, Skopový Šimon, Žídková Oldřiška, Pavlovová Anna, Šmídová Kateřina, Hojdyszová Tereza

Fotogalerie