Dny Hod Min
Dny Hod Min
16. 7. 2015

První medaile pro Česko - BRONZ MARKA BARTOŠKA!

Ještě před oficiálním zahájením 22. letní Deaflympiády závodil Marek Bartošek ve vzduchovce 60 ran. Z kvalifikace se do finále dostal z třetího místa, avšak měl těsno. Marek vystřílel do finále celkem 582 bodů, na druhého Němce Muellera mu chyběly dva body a zároveň pod ním čtvrtý Ukrajinec Valovanis byl taky jen o dva body. Finále bylo dost napjaté. Ve střelnici se ani nedýchalo. Všichni střelci soustředění na terč – nejvíc náš Marek :-)
story

Zbývalo jim ještě posledních 10 ran, rozhodujících ran. Nervozita na Markovi byla vidět, když na začátku měl 9,8; 9,6; 10,2; opět 9,7. Jeho trenér, pan Václav Jasný začínal být víc nervózní než jeho svěřenec. Malinko se polepšil – trefil 10,2. Opět horší 9,6. Pan trenér už začínal propadat zoufalství, ale hrdě se stále držel. Pak se Markovi podařilo svoje nervy uklidnit a nabral přesnou mušku. Konečně přicházely krásné body – 10,4; 10,7; opět 10,7 a poslední za 10,6. To už Marek sevřel ruku v pěst a udělal nenápadně vítězné gesto. U trenéra a vedoucí Marcely Hyklové se vyloudily na tvářích úsměvy. Podařilo se! MÁ BRONZ!!!! Jásot českých fanoušků!

Marek pak už jen se širokým úsměvem na tváři přijímal gratulace ze všech stran a stejný úsměv mu vydržel po celý den! :-)

1. Sookeun Choi, Korea 690,2 b.
2. Colin Daniel Mueller, Německo 684,7 b.
3. Marek Bartošek, Česká republika 683,5 b.

Doporučujeme sledovat web: http://www.czechdeafshooting.wz.cz/body/deaflympiada.html