Dny Hod Min
Dny Hod Min
15. 7. 2015

Soustředění mladých nadějných lyžařů pod taktovkou SK Skivelo Neslyšících Olomouc

Malí lyžaři mezi osmi a dvanácti let mají v této sezóně již tři krátká soustředění pod vedením Marcely Procházkové, maminky závodnice se sluchovým postižením Marcelky, za sebou. První proběhlo v Rokytnicích nad Jizerou v prosinci, další lednové se konaly v Malé Morávce a zatím naposledy se sešli v Labské u Špindlerova Mlýna o víkendu 7. - 9. února.
story


Děti se každým soustředěním zlepšovaly v lyžařské technice a některé z nich již pravidelně závodí, jako například Marcela Procházková, Zuzana Lesse nebo Matěj Ponocný. Naučily se taky Byly jim vysvětleny základy mazání lyží. Na posledním soustředění se všichni lyžaři zúčastnili veřejných závodů ve Vysokém nad Jizerou a vyzkoušeli si tak opravdové ježdění mezi slalomovými tyčemi. S dětmi posledního soustředění v únoru strávila taky členka výkonného výboru Markéta Spilková.

Velký dík patří paní Marcele Procházkové, která se dobrovolně věnuje všem dětem a snaží se o jejich zlepšení lyžařských dovedností bez ohledu na jejich členství ve SK Skivelu. Dík patří i klubu SK Skivelo Neslyšících Olomouc - který zapůjčuje svoje auto, své tyče, mazání a cvičební nástroje.

Český svaz neslyšících sportovců jako vždy každoročně uhradil jedno lednové soustředění v Koutech nad Desnou, které pod vedením Mgr. Panské zpravidla pořádá SK Skivelo neslyšících Olomouc ve spolupráci s FTK UP Olomouc.